O nas

Italiana - producent lodów tradycyjnych

Witamy w naszej firmie, która działa od 1988 r. ITALIANA producent lodów Cassate tradycyjnych, rzemieślniczych specjalizuje się w produkcji lodów cukierniczych metodą tradycyjną, o bardzo szerokim wachlarzu smakowym. Produkujemy również torty mrożone bezowe i biszkoptowe, z kremem śmietanowym o różnych smakach - z owocami, orzechowe lub czekoladowe.

Torty są zamrażane szokowo, co powoduje, że po rozmrożeniu nie różnią się od tortów świeżo sporządzonych. Nie zawierają konserwantów. Zamrożone torty mogą być przechowywane w temperaturze -20 stopni Celsjusza, do 8 miesięcy i mogą stanowić „żelazny” zapas Pani domu dla niespodziewanych gości i na różne okazje.

Specjalizujemy się również w produkcji polew do lodów i deserów, oraz syropów do „kolorowania rantów” lodów z automatu.
Mają one smak i aromat świeżych owoców i nie „spływają” z lodów stanowiąc kolorową i apetyczną dekorację.
Produkujemy też syropy smakowo-dekoracyjne do „szejków”. Produkty z ITALIANY cieszą się powodzeniem, a niektóre z nich są laureatami nagród.
Tort hiszpański zamrażany posiada m. in. REGIONALNY ZNAK JAKOŚCI za najwyższą jakość wyrobu, jak również ZŁOTY MEDAL na Międzynarodowych Targach w Katowicach FOODTARG ’99. Lody Cassate z ITALIANY zdobyły wyróżnienie za doskonałą jakość w konkursie Wojewody 1998 r. i są najchętniej kupowane przez naszych klientów.
ITALIANA jest wytwórnią nowoczesną, doskonale wyposażoną i spełnia wszystkie wymogi stawiane przez Unię Europejską, a produkty z ITALIANY cechuje powtarzalność i gwarantowaną jakość.

Zaufaj wieloletniemu doświadczeniu

Historia naszej firmy miała poczatek w 1988 roku, kiedy to w katowickiej dzielnicy Ligota otworzyliśmy niewielką jeszcze wtedy wytwórnię lodów tradycyjnych.
Nasza firma była i jest firmą rzemieślniczą i rodzinną. Na początku produkowaliśmy głównie tradycyjne lody Cassate rzemieślnicze w dość dużym asortymencie i bezowe torty hiszpańskie, do dnia dzisiejszego cieszące się dużym powodzeniem. Z biegiem lat firma poszerzyła swój asortyment o mrożone torty biszkoptowe w dużym wyborze oraz polewy do lodów i syropy smakowe do „szejków”.

Wszystkie wyroby w naszej wytwórni, od samego początku produkowane były w oparciu o najlepsze naturalne składniki i sprawdzone receptury, gwarantujące powtarzalność smaku i jakości. Aby zapewnić bezpieczeństwo zdrowotne wytwarzanych produktów, wprowadzony został i nadal funkcjonuje w firmie HACCP-system kontroli jakości.

italiana-historia

irma „Italiana” znajduje się pod stałym nadzorem Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej oraz posiada zezwolenie na eksport do krajów Wspólnoty Europejskiej. Stabilny od lat personel, w naszej firmie jest stale szkolony i w pełni świadomy istoty codziennego przestrzegania zasad higieny w tak wrażliwej branży jaką jest produkcja lodów.

Firma również dokłada wszelkich starań by obsługa klienta była na wysokim poziomie, zgodnie z mechanizmami europejskiego standardu jakości według normy ISO 9001, który w „Italianie” był certyfikowany przez firmę TUV Nord już w 2006 roku. Dziś czerpiąc wiedzę z ponad dwudziestoletniego doświadczenia wiemy jak istotną rzeczą jest wysoka jakość i dlatego naszym priorytetem jest zadowolenie klientów, których przybywa nam z biegiem lat.

Zapraszamy do współpracy.
Założyciele firmy „Italiana”
Krystyna i Mirosław Konderowie.

ul. Panewnicka 67
40-760 Katowice